همه مطالب

چک لیست مورد نیاز هر طبیعت‌گرد

لازمه‌ی استفاده از چک لیست‌ها : 

داشتن یک چک لیست مناسب برای هر طبیعت گردی لازم است تا از سفر خود تجربه ی دل چسبی حاصل کند. چک لیست ها باعث می شوند خیال شما از انجام کارهای اساسی قبل از سفر و وسایل مورد نیازتان راحت شود و استرس جا ماندن وسایل ضروریتان نیز تا حد زیادی کاهش پیدا کند، هم چنین باعث صرفه جویی در وقت شما نیز خواهند شد.

یک چک لیست مناسب باعث می شود جزئیات مربوط به هر مرحله از سفر برای شما مشخص شود و می توانید در طول سفر تمام وسایل مورد نیاز خود را به همراه داشته باشید و از بردن وسایل غیر ضروری نیز جلوگیری می کند.

کوهنوردی، سنگنوردی، غارنوردی و …. نمونه های مختلفی از طبیعت گردی هستند که برای سفر به هر کدام، شما به وسایل متفاوتی نیاز دارید، در این مطلب از مجله یاناکوه با ما همراه باشید تا با چک لیستی متناسب با این مدل سفرهای طبیعت گردی آشنا شوید.

چک لیست وسایل کمپینگ و شب مانی: 

وسایل اولیه:

چادر/ کیسه های خواب/ بالشت و تشک خواب/ بالش کمپینگ/ صندلی و میز کمپینگ/ ژاکت، شلوار و چتر ضد آب/ کفش مناسب/ لباس زیر و جوراب/ ضد آفتاب و عینک آفتابی/ کیسه‌ها و بگ‌های ضد آب/ زیرانداز کیسه خواب و چادر

وسایل آشپزی:

اجاق گاز مسافرتی/ فندک، کبریت و جرقه زن/ یخچال مسافرتی/ قابلمه، ماهیتابه و کتری/ تخته گوشت/ ظروف سرو غذا / چای/ روغن/ ادویه‌جات / حبوبات و خشکبار/ درب بازکن بطری و کنسرو/ چاقوی تیز/ لیوان یا فنجان/ تخته برش/ توری گریل/ ذغال/  فویل/ چنگال کبابی/ سفره/ موادغذایی مقوی و انرژی زا/نگهدارنده تخم مرغ

وسایل بهداشتی:

صابون/ شامپو و نرم کننده/ کیسه های زباله و بازیافت/ حوله/ دستمال مرطوب کننده دست و ضد باکتری/ ماسک صورت برای استفاده در مناطق عمومی/دافع حشرات/ مسواک و خمیر دندان/ جعبه کمک‌های اولیه/ محصولات قاعدگی/ دوش کمپ قابل حمل/ آینه/ برس/ شانه/ به همراه داشتن دارو مورد نیاز در صورت تجویز پزشک/ کرم ضد آفتاب/ محلول های تصفیه کننده‌ی آب

پوشاک: 

تی شرت/ شلوار یا شلوارک/ پیراهن آستین بلند ( در برابر آفتاب)/ چکمه یا کفش مناسب/ جوراب (مصنوعی یا پشمی)/ لباس راحتی جهت استراحت/ لباس هوای سرد و بارانی (ژاکت و شلوار گرم)/ ژاکت یا جلیقه عایق گرم/ دستکش/ کلاه یا دستمال سر/ صندل راحتی/ عینک آفتابی

لوازم جانبی:

پتک، گیره یدکی و کشنده/ باتری های اضافی، شارژر قابل حمل و کابل ها/ کیت تعمیر چادر/ کیت خیاطی/ چراغ قوه/ فانوس/ بند لباس/ نوار چسب/ پتک یا چکش/ اره یا تبر برای برش هیزم/ دوربین شکاری/ پتوی نجات/ نقشه ، قطب نما و GPS/ چراغ پیام رسان ماهواره ای/ شناسنامه و کارت ملی/ کارت اعتباری و یا پول نقد/دفترچه بیمه/ تلفن همراه/ کتاب/ دفتر/ قلم یا مداد

چک لیست وسایل کوهنوردی: 

چادر کوهنوردی/ کیسه خواب و بالشت خواب/ کوله پشتی/ اجاق گاز کوله پشتی/ راپل ( طناب فرود موقت)/ کارابین‌های قفل دار و بدون قفل/ گچ و کیف گچی/ شرح مسیر یا کتاب راهنما/ کیسه طناب/ کلاه ایمنی/ دستکش مخصوص/  چکمه و کفش کوهنوردی سازگار با کرامپون/ گتر/ عینک آفتابی (دارای بند نگهدارنده)/ کرامپون/ تبر یخی/ قرقره/ تجهیزات حفاظت از برف (در صورت سفر به مناطق سردسیر)/ بیل/ ساعت ارتفاع سنج/ طناب/ چکش

چک لیست وسایل سنگنوردی: 

کفش مناسب سنگنوردی/ کلاه ایمنی/ کوله پشتی/ صندلی/ کلنگ و تبر یخ/ کرامپون و یخ شکن/ بیلچه برف/ پرچم/ پیتون یا میخ/ طناب صعود و پودر سنگ نوردی/ کارابین قفل دار/ اسلینگ دنده‌ای / کیل/ هگزان/ فرند/ چوک/ چکش و محفظه چکش/ تجهیزات نجات/ چاقوی جیب

چک لیست وسایل غارنوردی: 

لباس مخصوص غارنوردی/ کفش غارنوردی/ کلاه ایمنی/ چراغ جلو متصل به کلاه ایمنی/ چراغ قوه همراه / زانو بند/ باتری های اضافی/ نقشه غار/ نگهدارنده عینک و تلفن همراه/ چوب نوری شیمیایی/ مداد/ دفترچه ای با کاغذ ضد آب/ نوار چسب/ کیف های زیپ دار ضد آب برای نگهداری وسایل/ پنتین/ نرده‌بان فلزی/ تاشو چند ابزار/ کارابین/ شانت/ یومار/ کرول/ قرقره/ شمع و کبریت ضد آب/ لباس و کلاه اضافی/ چکش و طناب غارنوردی/ رول و مته رول/ میخ

چک لیست وسایل کویرنوردی:

به همراه داشتن پودر جایگزین سدیم (این پودرها که به عنوان جایگزین الکترولیت نیز شناخته می شوند، به بدن شما کمک می کنند تا الکترولیت ها را دوباره پر کرده و از هیپوناترمی جلوگیری شود)/ آب اضافی/  کلاه لبه دار/ کرم ضد آفتاب/ کرم سوختگی/ عینک آفتابی/ سایه‌بان پایه‌دار/ زیرانداز مناسب کویر/ کوله‌پشتی/ صندل مخصوص پیاده‌روی در کویر/ چادر/ لباس مناسب/ کلمن/ درپوش‌های پوشاننده گوش/ قطره چشم/ منوردستی/ نقشه و قطب نما

نکات ضروری:

  • سعی کنید از به همراه بردن اشیا قیمتی و با ارزش خودداری کنید.
  • قبل از سفر حتما آب‌ و‌ هوا را چک کنید و با دقت بیشتری وسایل مورد نیاز و لباس‌های خود را مناسب با فصل سفر انتخاب کنید.
  • به همراه بردن نقشه‌های کاغذی ضد آب را هرگز فراموش نکنید زیرا در صورت عدم دسترسی به برق امکان استفاده از نقشه‌های گوگل و یا دیگر نقشه‌های الکترونیک وجود نخواهد داشت.
  • از بردن وسایل غیر ضروری که فقط باعث سنگین شدن وسایل شما می‌شوند خودداری کنید.
  • به زمان مسیر خود وتوجه کنید و با توجه به آن بار کوله خود را ببندید. همیشه سبک بودن کوله را به تفریحات و امکانات بیشتر و غیر ضروری ترجیح بدهید.
  • کوله خودر را با تمام ظرفیت آن پر نکنید. بهتر است همیشه 10 درصد فضای کوله خود را خالی بگذارید.
  • ابزارها و وسایلی که همراهمتان میبرید همیشه دقت کنید طوری انتخاب کنید که کمترین میزان آسیب را به طبیعت برسانند.
  • می توانید چک لیست خود را با همراهانتان به اشتراک بگذارید و وسایلی که یک عدد از آن برای بردن کافی است با هم در کوله هایتان تقسیم بندی کنید.
  • برای انتخاب غذا حتما به صورت روزانه بادداشت کنید و طبق همان لیست مواد غذایی را تهیه کنید. از بردن مواد غذایی فاسد شدنی یا خوراکی که تا به حال تست نکرده اید جدا خودداری کنید. بهترین گزینه غذاهای خشک آماده است که هم تنوع و هم ارزش غذایی بالا دارد.
  • در انتخاب وسایلی مانند کوله، چادر، کفش و لباس سفر خود دقت کنید و در انتخاب خود استانداردهایی همچون ضدآب بودن، وزن، حجم اشغالی و… را در نظر بگیرید.
  • اگر برایتان امکان دارد از صنایع دستی و غذاهای محلی از بومیان منطقه ای که به آن سفر می کنید خریدی هر چند کوچک انجام دهید و با این کار هم به اقتصاد روستایی کمک می کنید و هم احترام خود نسبت به ساکنان آن منطقه را نشان می دهید.
  • در انتجاب کوله خود بسیار دقت کنید و سبک بودن و استاندار بودن آن را مد نظر قرار دهید. استفاده از کوله های غیر استاندارد باعث می شود در طوا مسیر به کمر و ستون فقرات شما آسیب وارد شود و شما را خسته کند. در کل یک کوله باید سبک و قابل حمل، همراه با لوازم و وسایل مورد نیاز و کاربردی باشد.
  • وسایل داخل کوله خود را پارتیشن بندی کنید و وسایل ضروری که در طول مسیر بیشتر استفاده می کنید را در جیب های جلو و در دسترس قرار دهید.
  • اگر بیماری خاصی دارید یا داروی خاصی مصرف می کنید که ممکن است با پیاده روی یا بالا رفتن از کوه تشدید شود، حتما راهنما یا همراهان خود را مطلع سازید تا در صورت بد شدن حالتان اقدامات لازم را به موقع انجام دهند.
  • جعبه کمک های اولیه جز وسایلی است که حتی در سفر کوتاه هم باید همراه همه افراد باشد، پس به دقت آن را بررسی کنید و لوازم مهم را در آن قرار دهید و در دسترستان بگذارید.
  • زباله‌های خود را در به هیچ عنوان در طبیعت رها نکنید یادمان باشد ما طبیعت گرد هستیم و اولین وظیفه ما حفظ طبیعت زیبا برای خودمان و همه مردم است. همچنین در حفظ آثار باستانی و مکان‌های تاریخی نیز کوشا باشید.
  • هنگامی که چادر می‌زنید حتما مراقب گزند حیوانات و جانوران گزنده مانند مار، عقرب و… باشید.
  • برای عکس مراقب پرتگاه‌ها و صخره‌ها باشید و هرگز این مکان ها را برای عکس گرفتن انتخاب نکنید زیرا یه لحظه نادیده گرفتن و فقط لذت را در نظر گرفتن ممکن است موجب اتفاق های ناگواری شود.
  • شماره تلفن راهنما با همراهانتان را داشته باشید تا اگر خدای نکرده در مسیری گم شدید بتوانید با آنها تماس بگیرید.

معانی برخی اصطلاحات طبیعت گردی و لوازم سفر:
  • شب مانی: اصطلاحی است که برای اقامت در شب مخصوصا به صورت کمپ گفته می‌شود.
  • مسیر مالرو: مسیرهایی که در اثر رفت و آمد حیوانات اهلی معمولا در دامنه ها ایجاد شده را مسیر مالرو می‌گویند.
  • کمپ، کمپ‌زدن، کمپینگ: بدین معنا که شما در جایی از طبیعت چادر برپا کرده و شب را در آنجا درون چادر خود سپری می‌کنید.
  • اسکارف: به دستمال مخصوصی گفته می‌شود که حالت ارتجاعی خوبی دارد و در طبیعت گردی به عنوان دستمال سر، ماسک، چشم بند و … استفاده می‌شود.
  • رمل: به تپه شنی‌هایی که در کویرها مشاهده می‌کنید، رمل می گویند.
  • مسیر پاکوب: معمولا از زبان تور لیدر یا همسفران در طول سفر می شنوید که پاکوب را دنبال کنید. راه پاکوب مسیری است که در اثر رفت و آمد افراد در مناطق کوهستانی، جنگل ها، مراتع و … ایجاد شده که بهتر است در طبیعت گردی از این راه ها استفاده کنید.
  • لباس بیس: در کل طبیعت گردان اعتقاد دارند که برای سفر یا به طور کلی بیشتر ورزش ها باید لباس ها را لایه لایه انتخاب کرد. این مورد از اصطلاحات طبیعت گردی که لباس بیس یا base layer یا لایه اول گفته می شود، لباسی است که معمولا نازک با آستین های بلند است که البته نباید جایگزین لباس اصلی شما شود. البته در برخی مواقع می توان این لباس را بدون پوشیدن لباس دیگری استفاده کرد.
  • کفش ترِکینگ: این کفش ها معمولا در طبیعت گردی ها استفاده می شود و از کفش کوه کمی سبک تر هستند.
  • گِتر: پوششی هستند که معمولا به طول کفش تا بالای ساقتمی آید که برای جلوگیری از ورود برف به درون کفش روی کفش بسته می‌ شود.
  • پانچو: به لباس های بلند بی آستین یا آستین دار ضد آب می گویند که در هوای بارانی پوشیده می شود تا از خیس شدن فرد و کوله جلوگیری کند.
  • روکش کوله: پوششی است که برای جلوگیری از خیس شدن یا کثیف شدن کوله وی آن می کشند و معمولا دارای رنگ های تند و شاد هستند تا  در هوای بارانی و مه آلود دیگر همسفران بتوانند شما را پیدا کنند.
  • کمل بک: به کیسه آبی گفته می شود که پشت کوله پشتی قرار گرفته و توسط یک لوله می توانید آب موجود در آن را بنوشید.

 

 

 

با مراجعه به سایت فروشگاه یاناکوه می‌توانید انواع لوازم و تجهیزات طبیعت گردی اعم از انواع چادر، کیسه خواب، ظروف، تجهیزات فنی و به طور کلی همه وسایل مورد نیاز خود برای هر سفر را با اطمینان خریداری کنید.

منابع:

سایت campingintheforest

سایت rei.com

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *