همه مطالب

لوزم مورد نیاز سنگنوردی

سنگنوردی ورزشی بسیار مهیج است که به عنوان یک ورزش سرعتی و استقامتی نیز شناخته می شود و می توانید با وارد شدن به این رشته ورزشی توانایی و قدرت بدنی خود را محک بزنید. این رشته نیز همانند رشته های ورزشی دیگر به وسایل و تجهیزاتی مخصوص نیاز دارد و حتی می توان گفت تجهیزات این رشته قدری تخصصی تر از دیگر رشته های ورزشی است و نیازمند آن است به طور خاص با هر وسیله و کاربرد آن آشنا شویم.

در مطلبی با عنوان سیر تا پیاز سنگنوردی شما را با سنگنوردی آشنا کردیم. در این مطلب قصد داریم تجهیزات مورد نیاز این رشته را به طور خاص و مفصل برای شما معرفی کنیم:

لوازم مورد نیاز سنگنوردی: 

هارنس (Harness):

هارنس تسمه های از جنس چرم، پارچه یا فلز به هم متصل شده می باشد که برای نگه داشتن افراد جهت کار در ارتفاع استفاده می شود. این وسیله معمولا با توجه به نوع ارائه شده به دور کتف ها و ران پاها قرار گرفته و اتصال آن از طریق یک طناب و قلاب به نقطه ای ثابت محکم می باشد که در زمان سقوط ناگهانی شما را معلق نگه می دارد و مانع از پرتاب شدن به سمت پایین و سقوط می گردد. از مهم ترین انواع هارنس، هارنس ایمنی و هارنس کوهنوردی است.

    •  هارنس ایمنی کار (Safety Harness): طراحی این مدل هارنس ساده است و از تعدادی تسمه برزنتی تشکیل شده است و در پشت و میان دو کتف این مدل، محلی برای اتصال طناب و قلاب وجود دارد.
    • هارنس کوهنوردی (Climbing Harness): این مدل از هارنس ها، علاوه بر دارا بودن تسمه های دور کتف و ران پا، دارای یک بالشتک می باشد که دور کمر را نیز مهار می کند. و با توجه به اینکه کوهنوردان در بسیاری مواقع روی دیواره ثابت می مانند و نیاز دارند برای استراحت دقیقه ای به صورت نشسته باشند، این مدل هارنس ها دارای صندلی هستند. هارنس کوهنوردی برای عملیات امداد و نجات نیز قابل استفاده است. هارنس های کوهنوردی معمولا بسیار مجهز تر و کامل تر و البته گران تر از هارنس های ایمنی هستند.

کلاه ایمنی (Helmet):

كلاه ايمنی يا كلاه كاسكت از تجهیزات مورد نیاز در سنگنوردی است كه وظیفه اش محافظت از سر در مقابل ریزش سنگ، یخ، ابزار و … و ضربه های غیرقابل پیش بینی می باشد. کلاه ایمنی سنگنورد همچنین باید کاملا روی سر او کاملا راحت باشد و اصلا احساس سنگینی نداشته باشد و وقتی سر را حرکت می دهد جابجا نشود، همچنین تسمه های کناری کلاه باید زیر گوش قرار بگیرند تا سبب برخورد و سایش با گوش نشوند. این کلاه ها نیز باید دارای تهویه مناسب برای تنفس باشند.
کلاه ایمنی انواع مختلفی دارد شامل کلاه ایمنی قدیمی پلاستیکی که برای محافظت از ضربه‌هایی که از بالا وارد می‌شوند، مناسب هستند و در مهار کردن ضربه‌ها از کنار به‌ خوبی عمل نمی‌کنند و کلاه‌های مدرن سبک که هسته پلی استیرنی به‌ همراه پوسته نرم دارند که به‌ خوبی از سر محافظت می‌کنند ولی به‌ دلیل جنس‌شان شکننده‌تر هستند. نوعی دیگر از کلاه‌های ایمنی هستند که هیبریدی نام دارند که از فوم پوشیده شده با لایه‌ی پلاستیکی ساخته شده‌اند که هم وزن سبکی دارند و هم به خوبی از سر محافظت می کنند.

کفش سنگنوردی:

کفش سنگنوردی کاملا اختصاصی برای این رشته و صعود به دیواره ها طراحی می شود و کفی صاف با انعطاف کم و چسبنده و عاری از هر گونه عاج دارد و  معمولا روی قوزک پا را می پوشاند. کفش سنگنوردی در مدل های مختلف از کف صاف تا موزی شکل و برند های مختلف در بازار برای خرید وجود دارد، اما به طور کلی برای خرید کفش سنگنوردی دقت کنید جنس سبک محکم و قوی داشته باشد، در پای شما راحت باشد و اندازه و شکل کفش تغییر نکند. همچنین در صعودهای عرضی و طولی باید لبه های سفت و سختی داشته باشد، پنجه کفش که در برگیرنده انگشتان پا است نیز باید سخت و محکم باشد و کف کفش با دوام و لبه های کناری آن دارای کیفیت خوبی باشد.

کارابین:

کارابین (برگرفته از ریشه کلمه آلمانی Karabinerhaken به معنی قلاب کارابین) یکی از پر کاربردترین ابزارها در رشته های کوهنوردی است و به یک حلقه فلزی اتصال دهنده ای گفته می شود که از آلیاژهای سبک آلومینیومی یا فولاد ساخته می شوند و از یک طرف قابلیت باز شدن دارد که به آن سمت دروازه می گویند. از این وسیله معمولا برای سنگ نوردی، قایقرانی و کوهنوردی و همچنین برای ساخت ساختمانهای بلند یا تمیز کردن پنجره ها نیز استفاده می شود. کارابین‌های صنعتی بیشتر از جنس فولاد می باشند. در ایران اصطلاحا به کارابین قفل شونده کارابین پیچ می گویند.

کارابین ها به سه صورت ساده، پیچ و اتومات هستند و اشکال کارابین عموما به صورت D نامتقارن، گلابی شکل، D شکل، اووال (OVALL) است و بر اساس زبانه دهانه، به دهانه صاف، دهانه خم، با دهانه قفل شونده و کارابین های با دهانه سنجاقی، تقسیم بندی می شوند. کارابین های گلابی شکل دهانه بزرگی دارند که اتصال طناب و ابزار را به آنها آسان می کند.

قدرت کارابین‌ها در سه جهت تعیین می‌شود: 1- طولی (محور بزرگ)، 2- عرض بغل (محور کوچک)، 3- عرض هنگام باز بودن (محور بزرگ باز یا دهانه باز) که همراه با استاندارد آن بر ر وی بدنه حک شده است که به معنای قدرت کافی ابزار می باشند.

کارابین HMS (گلابی‌شکل) بیشترین نوع کارابین مورد استفاده در سنگنوردی است و دارای دو نوع با سیستم قفل ایمن (SafeLock) و کارابین هایی که سیستم قفل آنها ناایمن (قلاب شکل) است، می باشند.

ATC:

نوعی از تجهیزات سنگنوردی با ترمز دینامیک هستند و در صعودهای فنی برای حفاظت، حمایت و یا فرود استفاده می‌شوند و به طور ویژه برای حمایت کردن و فرود هنگام سنگنوردی و کوهنوردی طراحی شده است. این وسیله نیروی ترمز را از طریق نیروی دستی روی طناب تولید می‌کنند.

پودر و کیسه پودر:

پودر و کیسه پودر هر دو در سنگنوردی جز تجهیزات ضروری این رشته هستند. وظیفه پودر این است که قدرت نگهداری گیره ها، به خصوص در هوای گرم را بالا ببرد و عرق دست را جذب کند. البته به این نکته توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از پودر باعث لغزندگی گیره ها می شود. کیسه پودر نیز که از نامش پیداست محل نگهداری پودر است که معمولا به پشت هارنس وصل می شود.

سعی کنید همیشه از پودر های با چسبندگی بالا برای ایجاد اصطکاک بیشتر بر روی گیره های اصطکاکی و با درصد خلوص بالا که موجب ماندگاری بیشتر پودر بر روی دست می شود، استفاده کنید و همچنین کیسه پودرهایی خریداری کنید که حجم کافی و مناسب برای استفاده در سالن و طبیعت داشته باشد و درب آن نیز بسیار محکم باشد و هیچ منفذی برای خروج پودر نداشته باشد.

لباس سنگ نوردی:

لباس مناسب سنگنوردی باید در حتما راحت باشد و اجازه حرکات آزاد را به شما بدهد. همچنین برای شرایط جوی و آب و هوایی محیط مورد نظر مناسب باشد.

هشت فرود (Figure 8):

این وسیله شکلی همانند عدد هشت در اعداد انگلیسی دارد که برای تکنیک های فرود دره نوردی طراحی شده است. فقط در فرود ها و بر اساس شکست طناب عمل می کند. این ابزار اشکال مختلفی دارد مانند حالت مربع شکل یا هشت فرود زبانه دار. این نکته را حتما در نظر داشته باشید که هشت فرود به دلیل فشار شدیدی که در زمان مهار سقوط به طناب وارد می کند، جهت حمایت توصیه نمی شود.

دیزی چین (Daisy Chain):

دیزی چین یکی از وسایل سنگنوردی است که به عنوان بخشی از وسایل بالا رفتن از صخره استفاده می شود و در واقع اسلینگ دوخته شده ای است که برای متصل کردن فرد به ابزار جدید کار گذاشته می شود.

یومار:

از نمونه ابزارهای صعود یومار می باشد که کارکردی مانند طنابچه پروسیک دارد اما از طنابچه پروسیک ایمن تر، قوی تر و سریع تر هستند. این ابزار برای صعود سریع تر بر روی طناب استفاده می شود. یومار دارای دستگیره ای است که به راحتی قابل جابجایی بر روی طناب است. نحوه صعود با آن نیز به صورت پله پله می باشد.

نکات ایمنی استفاده در یومار برای جلوگیری از خطر:

  • دقت کنید همیشه طناب کاملا عمود بر شیار دهانه یومار قرار گیرد.
  • از شکست طناب در دهانه فک خاردار یومار جلوگیری کنید.
  • از باز کردن و یا دست کاری ضامن یومار جدا پرهیز نمایید.
  • از فکین خاردار یومار خود باید کاملا مراقبت کنید و  آن را حتما تمیز کنید تا گل و لای بین آن باقی نماند.
چکش سنگنوردی:

چکش سنگنوردی که از سطحی صاف و کوبنده آن برای کوبیدن میخ ها و از نوک کند آن برای بیرون کشیدن ابزارها، تمیز کردن شکاف های کثیف و کار گذاشتن ابزارهای کوبیدنی کوچک استفاده می شود و معمولا دسته اش از جنس لاستیک می باشد که برای کاهش لغزش در دست است.

میخ‌ (Piton) سنگنوردی:

میخ های سنگنوردی که معمولا از جنس فولاد نرم و یا آلیاژ کروم و فولاد در انواع و اشکال مختلفی ساخته می شوند. برای زدن میخ در سنگنوردی باید یه خوبی توسط چکش در سنگ فرو کرد و اصطلاحا صدای جان آن را شنید، که اگر این کار به درستی انجام نشود، صدای خفه ای که اصطلاحا به آن صدای مرگ می گویند شنیده می شود.

زدن میخ و برداشتن آنها  به تخته سنگ آسیب می زند و اثرهای ناخوشایندی بر تخته سنگ و طبیعا می گذارد، بنابراین این ابزار توسط صعود کنندگان مدرن به عنوان یکی از آخرین روش ها و ابزارها برای ایجاد حمایت و برای محافظت در یک مسیر استفاده می شوند و یک روش ثانویه برای حفاظت هستند.

بدنه کلی یک میخ سنگنوردی از 4 بخش تشکیل شده است:

  • قسمت چکش خور (Anvil): این بخش انتهای میخ یعنی همان قسمتی است که ضربات چکش به آن وارد می شود.
  • قسمت چشمی: این بخش همان سوراخ در انتهای میخ است که برای وصل کردن کارابین به میخ و گرفتن حمایت از میخ استفاده می شود.
  • قسمت بدنه اصلی یا شفت: قسمت بلند میخ است که به درون شکاف فرو برده می شود.
  • قسمت سرمیخ (blade):  قسمت نازک بلند میخ که به درون شکاف فرو می رود.
رول و مته رول:

از رول زمانی استفاده می شود که هیچ شکافی در دیوار و سنگ برای نصب ابزار وجود ندارد. همچنین به وسیله دستگاه رول پانچ می توان یک کارگاه خوب و مطمئن در محل دلخواه ایجاد کرد. به یاد داشته باشید هنگام صخره نوردی از زدن رول در شکاف ها و ترک ها باید خودداری کنید. دقت کنید که محل مورد نظر دارای پوسیدگی و فرسایش نباشد و حتما با ضربات چکش سطح پوسیده را از بین ببرید.

کرول:

کرول از تجهیزات بالارونده در سنگنوردی است که تقریبا عملکردی مانند یومار دارد، اما نمونه به روز تر و متفاوت تر آن است. یکی از این تفاوت ها آن است که طراحی کرول به نحوی است که وقتی روی سینه کاربر قرار می گیرد، موجب ناراحتی فرد استفاده کننده نمی شود و از ایجاد درد در قفسه سینه سنگنورد جلوگیری می کند.

گری گری (Grigri):

یکی از نمونه ابزار های سنگنوردی برای صعود و حمایت با استفاده از طناب است. این وسیله عملکردی شبیه کمربند ایمنی ماشین دارد که در تصادف ناگهانی قفل می شود و از سرنشین محافظت می کند، این ابزار هم در هنگام سنگنوردی اگر سقوط ناگهانی برای صعود کننده پیش بیاید، قفل می شود و نقش ایمنی بسیار قوی را ایفا می کند و از جان کاربر محافظت می کند. از ویژگی های یک گری گری خوب این است که در هر نقطه‌ای از طناب ترمز بگیرد و به راحتی قفل شود یا به اصطلاح ترمز بگیرد. همچنین علاوه بر کیفیت بالا و پوشش مقاوم، باید طوری طراحی شود که استفاده از آن نیز راحت باشد.

طنابچه پروسیک:

طنابچه پروسیک یک طناب کوتاه است که با استفاده از دو طنابچه مناسب و با زدن گره پروسیک که باید نحوه گره زدن آن را یاد بگیرید، می توانید به راحتی از طناب بالا یا پایین بروید.

شانت:

یکی دیگر از تجهیزات مورد استفاده در سنگنوردی شانت است که جنس آن از آلیاژ تیتان سبک و مقاوم است و برای خود حمایت و فرود به کار می رود. این ابزار در عین اینکه بسیار سبک است، مقاومت بالایی دارد و  و ضامنی برای اتصال به هارنس است.

فی فی هوک (Fifihook):

ابزار فی فی هوک در سنگنوردی به هارنس کاربر متصل است و در مواقع نیاز او را به ابزار میانی متصل می کند. همچنین از این ابزار برای صعود و اتصال به پله رکاب و تثبیت موقعیت در صعود های مصنوعی نیز استفاده می شود و سوراخ پایین آن نیز برای اتصال طنابچه به رکاب یا کیسه بار به کار می رود.

قرقره(Pully):

ابزاری بسیار مناسب دارای چرخ با بلبرینگ های آب بندی شده است جهت حرکت روان و بهتر طناب و بالا بردن بهره مکانیکی است، همچنین با ترکیب قرقره ها می توان بارهای سنگین با نیروی بسیار کم را بالا کشید. توجه داشته باشید اگر در زمستان یا هوای سرد از قرقره استفاده می کنید، به این نکته توجه کنید که قرقره قابلیت کار کردن با طناب یخ زده و گل آلود را داشته باشد همچنین مقاومت بالا در برابر ساییدگی هم دارا باشد.

ریورسو (Reverso):

ریورسو از ابزارهای حمایت و فرود چند منظوره است و کاربرد بسیاری در سنگنوردی دارد. این ابزار سبک وزن و در عین حال بسیار کاربردی که استفاده از آن نیز بسیار آسان است، برای دیواره نوردی، مسیرهای چند طوله و کوه نوردی فنی و جهت اتصالات پا رکاب به یومار، خودحمایت های کوتاه و بلند و … استفاده می شود. همچنین برای حمایت هم زمان یک یا دو صعود کننده، تبدیل سریع وضعیت خود ریورسو به وضعیت حمایت نفر سرطناب هنگام صعود در مسیرهای مرحله ای، امکان آزادسازی آسان و تدریجی ابزار تنها با یک کارابین و به کارگیری کارابین برای آزادسازی ابزار هنگام قرار گرفتن تحت فشار نیز کاربرد دارد.

تسمه (اسلینگ) و کوییک‌درا:

اسلینگ تسمه ای دوسر دوخت با دوخت های استاندارد است که قابلیت تحمل وزن استاندارد 22KN را دارند. اسلینگ ها باید از ضریب ایمنی و کیفیت بالایی برخوردار باشند تا در انجام عملیات از پاره شدن و باز شدن دوخت های آن جلوگیری شود، زیرا ممکن است موجب شود به افراد در حین استفاده صدمه بزند. اسلینگ ها ابعاد و اندازه مختلف با کاربرد متفاوت دارند که معمولا از نوع بلند آن برای حمایت و زدن کارگاه و از مدل کوتاه آن برای حمایت های میانی و اتصال طناب به رول استفاده می شود.

برای دوخت های اسلینگ از چرخ های مخصوص استفاده می شود که موجب قفل شدن گره ها در یکدیگر شده و باعث مقاومت بالای آنها می شود. نخ استفاده شده در دوخت اسلینگ داینیما اغلب قابل رنگرزی نیستند و نخ رنگی که در بافت آن به کار می رود، از جنس فیلر نایلونی هستند و برای کمک به حفظ انسجام اسلینگ در بافت آن استفاده می شود.

اسلینگ داینیما: این نوع اسلینگ ها نسبت به وزن سبک خود به شکل عجیبی قوی هستند و در مقابل سایش و قطع شدن از تسمه های نایلونی مقاوم تر هستند. داینیما بعد از تا کردن آن حجم خیلی کوچکی پیدا می کند که این کار، جمع کردن آن در لوپ های هارنس را آسان می کند، به ویژه اسلینگ های 60 سانتی متری که برای بلند کردن طول کوئیک به کار می رود. اسلینگ داینیما به دلیل قطر کمی که دارد، در مقایسه با اسلینگ های نایلونی می توانند از جاهای باریک عبور کنند و برای بسته شدن به پیتون ها (میخهای سنگنوردی) عالی هستند. مزیت دیگر اسلینگ داینیما در برابر اسلینگ نایلونی این است که  آب را زیاد جذب نمی کند و یخ نمی زنند در نتیجه برای صعودهای زمستانی گزینه هوشمندانه ای به حساب می آید.

کوئیک درا (اسلینگ کامل):

کوئیک درا نیز نوعی تسمه محکم و مستحکمی است با این تفاوت که دو عدد کارابین به دو سر آن متصل است که از یک طرف داخل رول های کار شده روی دیواره های طبیعی یا مصنوعی و از طرف دیگر طناب سنگنورد داخل آن قرار می گیرد که اگر سنگنورد سقوط کرد، رابط میانی سنگنورد و طناب حمایت باشد و از سقوط نهایی او جلوگیری کند. این وسلیه برخلاف وزن سبک خود، مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار دارد و در زمان سقوط سنگنوردان تا چند تن فشار را تحمل می کند، حتی دیده شده است که رول ها از دیواره کنده شده اما اسلینگ ها پاره یا شکسته نشده اند.

ابزار خود حمایت (connect adjiust):

از نمونه ابزارهای سنگنوردی است که برای استراحت حین صعود به کار می رود. این ابزار به هارنس متصل می شود و برای اتصال ایمن و سریع شخص به کارگاه یا بر روی طناب توسط کارابین و ابزارهای ثابت و متحرک استفاده می‌گردد. ابزار خودحمایت باید دارای یک بازوی کوتاه و یک بازوی بلند باشد. در ضمن حتما دقت کنید که اگر از طناب برای خود حمایت استفاده می کنید، باید از طناب دینامیک نو و از نوع تک طناب با متراژ حدود 3 متر استفاده کنید.

پله رکاب:

پله رکاب یک حلقه پای تسمه طنابی یا نردبان های مشبکی هستند که به عنوان ابزاری قابل اعتماد و راحت برای صعود مصنوعی بر روی طناب به یومار با طناب یا مستقیماً روی انکر برای پیشروی روی کلاهک یا سقف، متصل می شود. پله رکاب ها تعداد رکاب و سابزهای مختلفی دارند و بسته به نوع دیواری که قصد صعود دارید، باید مدل مناسب را انتخاب کنید.

توجه داشته باشید برای اگر صعود شما از یک دیوار با مسیرهای متعدد برای صعود آزاد است، از پله رکاب کوتاه تر تا زمانی که به هارنس خود متصل می شوید استفاده کنید، زیرا فضا و وزن کمتری اشغال می کند و اگر از یک مسیر مصنوعی صعود می کنید به پله رکاب بلندتر نیاز خواهید داشت.

ابزارهای حمایت میانی:

این ابزار ها شامل فرند (Friend)، ترایکم (Tri-Cam) و ابزارهای غیر متحرک مانند هگزان (Hexentrics) و کیل (Chock) هستند که در سنگنوردی و کوهنوردی استفاده زیادی دارند.

فرند (Friend): با حمایت میانی گشتاوری بهترین گزینه برای کارگذاری در شکاف های باریک است. فرند ها از جنس ترکیبی آلومینیوم و فولاد ضد زنگ است که تضمین کننده امنیت همیشگی این ابزار است. به طور کلی وقتی ری جاردین سنگنورد به نام آمریکایی ایده این ابزار را در ذهن خود داشت، فکرش را نمی کرد روزی سنگنوردان این جمله را همیشه بگویند که هیچ چیز مانند یک فرند کار نمی کند، هیچ چیز.

در استفاده از فرند بادامک های این ابزار برای استفاده در یک شیار موازی به شیوه ای خود را تطبیق می دهند که یک سنگنورد یا کوهنورد در یک شکاف تنوره ای خود را ثابت نگه می دارد، سپس پای سنگنورد نیروی وزن او را در جهت کف کفش هدایت می کند و طبق قانون عمل و عکس العمل دیواره های دو طرف تنوره او را نگه می دارند و بر اساس این قانون، بادامک های یک فرند نیروی یک سقوط را به دیواره های شکاف محل قرار گرفتنش منتقل می کند.

ترایکم (Tri-Cam): یک ابزار غیرفعال است که از یک قطعه آلیاژ آلومنیوم با شکلی خاص که به یک نوار متصل است تشکیل شده است و سایزهای مختلفی دارد. این ابزار را در شکاف سنگ‌ها قرار  می دهند و کشش باعث می‌شود تا قسمت بیرونی ابزار به سنگ فشار بیاورد و محکم‌تر داخل شکاف بنشیند. نصب و برداشتن این ابزار آسان نیست و نیاز به مهارت و تمرین دارد ولی جز ابزارهای ارزان و سبک در سنگنوردی است و برای بعضی شکاف‌های کوچک و کم عمق مانند عرض 10 تا 140 میلی متر قابل استفاده است. همچنین این ابزار برای شکاف‌های افقی بسیار کاربردی است.

هگزان (Hexentrics): این ابزار اولین بار توسط یوان شوینار و تام فراست اختراع شد و در ابتدا هگزنتریک نام داشت و یکی از ابزارهای میانی حمایت و حفظ جان و جلوگیری از آسیب ناشی از سقوط برای صعودکننده در سنگنوردی است. از این ابزار به جای میخ و چکش در سنگنوردی استفاده می شود، زیرا میخ به صخره ها آسیب می زند اما، هگزان وقتی در حفره و شکاف صخره‌ها قرار می گیرد، دیگر نیازی به استفاده و کوبش چکش نیست و آسیب صخره هم در کار نیست و معمولاً برای اتصال هگزان به طناب از یک کارابین استفاده می‌شود. هگزان به دلیل داشتن وزن کم و نداشتن قطعه متحرک (مکانیکی) در صعودهای آلپی بسیار استفاده می شود.

از هگزان می توان به صورت فعال و غیرفعال استفاده کرد. اگر به صورت فعال استفاده کنید مانند بقیه ابزارها و نات‌ها است با این تفاوت که فقط کمی بزرگتر و با شکلی متفاوت تر می باشد. استفاده فعال در شرایطی است که ابزار تحت کشش باشد و این عمل باعث می‌شود با فشاری که هگزان به دیوارهٔ شکاف می‌آورد در جای خود محکم‌تر قرار بگیرد و ماننده ترایکم عمل کند.

کیل (Chock): ابزارهای فلزی با اشکال و ابعاد مختلف اند که برای قرار گیری در شکاف های محدود شونده استفاده می شوند. کیل ها جز ابزارهای ارزان و سبک وزن می باشند و اگر درست گذاشته شوند، قابل اطمینان می باشند. این ابزار معمولا در یک ست به فروش می رسند و  معمولا در دو دسته از نظر سایز در کنار همدیگر هستند و در دو کارابین جدا از هم قرار می گیرند.

طناب ها:

یکی از مهم تری و کاربردی ترین و ضروری ترین وسایل سنگنوردی و کوهنوردی طناب است و وظیفه مهم حفاظت از جان کاربر را به عهده دارد. طناب در قطرهای مختلفی در دسترس است که جهت متصل کردن سنگ نورد به کارگاه فرود و صعود به کار می رود.

(برای شناخت کامل و کاربرد طناب ها به این لینک در سایت یاناکوه بروید: https://yanakoh.com/full-knowledge-with-ropes/ )

سخن آخر:

در این مطلب سعی کردیم شما عزیزان را با تجهیزات سنگنوردی و کاربرد آنها و نمونه اشکال هر کدام آشنا کنیم. امیدواریم که برایتان مفید باشد. همچنین تمامی این تجهیزات و دیگر وسایل مربوط به سنگنوردی و کوهنوردی و سایر ورزش ها از بهترین برندهای جهانی با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت در سایت یاناکوه برای شما قرار داده است.